2011-12-19 23:19:55• hírek • Kocsis Zoltán

Az Olimpia a szatmáriaké és a szatmáriakért van

Hatalmas meglepetésre Japánban a Kasima Reysol nyerte meg a nemrég véget labdarúgó bajnokságot, tette mindezt újoncként. Ha kisebb mértékben is, de az Olimpia hasonló bravúrra készül a román harmadik osztály hatodik csoportjában. Ennek tükrében csak elégedett arcokat lehetett látni hétfő este a csapat évadzáró bankettjén.

Az Aurora hotel éttermében délután öt körül kezdtek szállingózni az illusztris vendégek: egykori és jelenlegi labdarúgók, edzők, klubvezetők, döntéshozók. Mindenki, aki csak számít a szatmári labdarúgó életben. És mindenki, aki hozzátette a magáét ahhoz, hogy az Olimpia az idén ősszel a várakozásokon felül teljesíthessen.

A nyár végén még az volt a hivatalos célkitűzés, hogy a több évnyi negyedik osztályos purgatórium és anyagi kilátástalanság után a harmadik osztályba visszatérő klub biztos helyet harcoljon ki középmezőnyben. Ehhez képest a odavágók után az Olimpia a második helyen várja a tavaszi küzdelmeket, két ponttal a Brassói Corona mögött.

Minden oka megvolt tehát Szilágyi Istvánnak, a klub elnökének, hogy kijelentse: elégedett a csapat őszi szereplésével, főleg, hogy a költségvetés nem tartozik a legnagyobbak közé a csoportban. Csehi Árpád, a klubot támogató Megyei Tanács elnöke leszögezte: az általa vezetett intézmény számára azért fontos az egyesület támogatása, mert „az Olimpia a szatmáriaké és a szatmáriakért van".

Kereskényi Gábor alpolgármester kiemelte, hogy a csapat, beleértve úgy a futballistákat, mint a szakmai és adminisztratív stábot, bebizonyította: komoly értéket képvisel. Reményét fejezte ki, hogy a klub rátalált a helyes útra és erről nem is tér le. Mircea Govor, a Megyei Tanács alelnöke, a klub egykori vezetője jó demagógként beszélt az egyesület fontosságáról, méltatta az elvégzett munkát, majd kijelentette: ha annak idején, amikor ő vezette a klubot, olyan tanácselnökkel dolgozhatott volna, mint Csehi, akkor „garantáltan több évet töltöttünk volna az első osztályban."

Csík Tibor vezetőedző, a tőle megszokott szerénységgel, a játékosok és a munkatársai érdemeit méltatta. „Tisztában vagyunk azzal, hogy még nem értünk el semmi kiemelkedőt. Keményen kell dolgoznunk majd tovább, hogy ez összejöjjön", zárta a beszédek sorát Florin Muresan csapatkapitány.

A felszólalók nem mulasztották el egyenként kellemes ünnepeket kívánni és további sikereket kívánni Szatmár megye legpatinásabb csapatának

.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: